Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo u našem produženom boravku proučavajući najpoznatije vrste kruha i peciva u svijetu. Također, naučili smo proces pravljenja kruha od najmanjeg zrna pšenice do gotovog proizvoda na stolu. Osim kruha, zahvalni smo za sve plodove koje nam jesen daje. Mukotrpan rad čovjeka u polju, voćnjaku i vrtu na kraju se isplati. A kako bismo i cijelu zimu uživali u domaćim proizvodima, zajedno s mama i bakama pripremamo zimnicu.
Na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključivosti osvrnuli smo se na svjetske probleme preraspodjele hrane te smo osvijestili sa zahvalnošću čega sve imamo u obilju.
« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |